Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

И Анастейша се оттегли от Euro Voice 2010

24 Септември 2010 / 13:09:28  Емануела Карастоянова
1371 прочитания

В тотално фиаско се превърна опитът на Гърция да бъде домакин на музикалния конкурс Euro Voice 2010. Не стига, че „грандиозното” по думите на организаторите шоу от олимпийския център ОАКА беше пренесено на несравнимо по-малката и скромна сцена в зала Атинон Арена, пригодена по-скоро за бузуки, отколкото за провеждане на международни конкурси, ами и звездите на шоуто в последния момент отказват да участват в продукцията. Причините? Лоша организация на домакините и лавина от недоразумения. За жалост Euro Voice 2010 се изплъзна от ръцете на Гърция  и пое по свои собствени релси... Явно е, че домакините не успяха да организират добре музикалното шоу. Вместо това представиха едно собствено шоу, на което самите те  станаха зрители...

Но нека подхванем нещата под ред. След като ден преди началото на конкурса звездата на гръцката музикална сцена Сакис Рувас се отказа от ролята си на водещ, мястото му поради липса на други алтернативи се наложи да заеме Eric Serra. Така вместо рекламирания блясък на двойката Памела и Сакис, остана само този на Памела и на френския композитор. Всъщност засега Памела е единствената  звезда, които не се е отказала да работи за конкурса. С ефектна бяла рокля и виолетови обувки на впечатляващо висок ток, секссимволът се опита да освежи „продукцията” на гръцките домакини. Всъщност песните на младите творци и усмивките  на Памела са единствения свеж тон на сцената, на която иначе цари хаос и объркване.

Втората неприятна изненада дойде в първата вечер на конкурса. В Атинон Арена отказа да пее и самата Анастейша. Вместо с песен и сценични ефекти, звездата се появи на сцената с черна рокля и бял лист в ръка. С пресипнал глас съобщи на публиката потънала в тишина, че трябва да каже нещо неприятно: „ Исках да говоря с всички вас и да ви кажа, че бих искала да съм в състояние да пея тази вечер за вас, но не съм. За жалост тази продукция повреди  гласа ми и няма да пея. Лекарят ми ме посъветва да се върна и за да ме види. Използваха дим, който повреди гласа ми, не мога дори и да говоря. Много съжалявам, това не е решение, което исках да взема. Почувствах вътрешно обаче нуждата да излеза и да ви кажа за него. Оценявам, че сте тук за шоуто, оценявам подкрепата за музиката на Euro Voice и ви благодаря много. Ще участвам още веднъж друга година. Благодаря ви”. Певицата направи изказването си емоционално, с паузи и беше видимо засегната. Напусна сцената с букет цветя, който разстроени фенове й поднесоха.

След тази грозна картина конкурсът беше прекъснат. В залата настъпи пълна суматоха. Феновете на звездата не можеха да повярват, че това, което се случва е истина и, че напразно са си купили билети за конкурса. Редовете бързо се изпразниха... Вътре и вън от залата възцари тотален хаос. Обидени младежи и майки с деца си търсеха правата и упрекваха организаторите, че не е трябвало да поемат мероприятието, след като не могат се справят с организацията.  Организаторите пък изнервено молеха да ги оставят на мира, за да се заемат с „сrisis management”.... Домакините пуснаха на екрана  в залата рекламните клипове на кандидат- изпълнителите. Повтаряни до безкрай обаче бързо отегчиха и малкото останала публика.

След като макар и по чудо първата вечер от конкурса приключи, напрежението все още не спада. Дали Euro Voice 2010 ще остане в историята като фатален конкурс ще зависи от това дали последната надежда на организаторите, световната мегазвезда Енрике Иглесиас няма също да се откаже в последния момент да се качи на сцената на  Атинон Арена.

Категории: Анастейша оттегли Euro Voice 2010 фиаскоПамела Андерсън Сакис Рувас
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus